Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Martinské kocky
Suroviny: 180 g práškového cukru, 2 vajcia, 1/2 dcl oleja, 250 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 vaniľkový cukor, 2,5 dcl šľahačkovej smotany, 150 g čokolády Margot, čokoládová poleva.
Postup: Vajcia a cukor vyšľaháme do peny, pridáme olej, preosiatu múku pomiešanú s kypriacim práškom a vaniľkovým cukrom, premiešame a postupne za stáleho miešania prilievame smotanu. Do vymiešaného cesta vmiešame nasekanú Margot čokoládu a cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Dáme upiecť do stredne vyhriatej rúry. (170°C) Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a potom pokrájame na kocky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.