Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Morčacie mäso na mexický spôsob
Suroviny: 600 g mäsa z morčacieho stehna, soľ, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL solamylu, olej, 150 g červenej sterilizovanej fazule, 50 g hrášku, 200 g póru, 1 dcl bieleho vína, korenie čilí.
Postup: Mäso pokrájame na hrubé rezance, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak, solamyl a dobre premiešame. Pripravené mäso prudko orestujeme na troche rozpáleného oleja, pridáme polovinu na kolieska pokrájaného póru, podlejeme vínom a udusíme skoro domäkka. Potom k mäsu pridáme scedenú fazuľu, hrášok, zvyšný pokrájaný pór, zmes jemne okoreníme čilí korením a za občasného premiešania dodusíme domäkka. Podávame s mexickými plackami alebo s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.