Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Krúpy s hubami
Suroviny: 200 g hrubších krúp, 1 cibuľa, olej, 150 g čerstvých húb, 2 strúčiky cesnaku, 1 kocku mäsového bujónu(masox), soľ, korenie, 2 rajčiny, 100 g póru, 100 g tvrdého syra, čerstvá petržlenová vňať.
Postup: Krúpy dobre prepláchneme a necháme na site odkvapkať. Na horúcom oleji zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme očistené na kúsky pokrájané huby, na kolieska pokrájaný pór, osolíme, okoreníme a spolu krátko orestujeme. Potom k orestovanej zmesi pridáme premyté krúpy, zalejeme3 dcl horúcej vody a pridáme polovičku rozmrveného masoxu. Prikryjeme a necháme dusiť asi 15 minút. potom odokryjeme, pridáme prelisovaný cesnak, na mesiačiky pokrájané rajčiny, premiešame a necháme prikryté postáť aspom 5 minút. Porcie krúp s hubami posypeme nastrúhaným syrom a nasekanou petrželkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.