Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rybie filety s karí šampiňónmi
Suroviny: 600 g rybích filetov, soľ, mleté biele korenie, citrón, hladká múka, 200 g šampiňónov, 1 čL karí korenia, olej.
Postup: Filety osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom ich obalíme v hladkej múke a na horúcom oleji ich opečieme z každej strany po 3-4 minútky. Opečené filety vyberieme na tanier a odložíme na teplé miesto. Na troche čistého oleja orestujeme na plátky pokrájané šampiňóny, posypeme ich karí korením, osolíme a za stáleho premiešavania ich pražíme prudko asi 3 minúty. Na porcie opečeného filé rozložíme vrstvu karí šampiňónov a dozdobíme kolieskom citróna. Podávame s varenými zemiakmi a rajčinovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.