Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z mlieka, trošky soli, rozšľahaných vajec, z polohrubej a hladkej múky vymiešame redšie palacinkové cesto. Na olejom potretej panvici upečieme hrubšie palacinky. Upečené palacinky potrieme plnkou, zvinieme a uložíme vedľa seba do vymasteného pekáčika. Každú vrstvu palaciniek posypeme nastrúhaným tvrdým syroma pokvapkáme olejom. Zapekáme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. PLNKA: Z mlieka a hladkej múky uvaríme krém, dohorúceho pridáme tavený syr a miešame až sa syr roztopí. Potom pridáme nakrájaný pór, maslo, osolíme, okoreníme a necháme trocha schladnúť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.