Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Ryžu dobre prepláchneme a v kastróly na troche horúceho oleja ryžu opražíme. Opraženú ryžu zalejeme horúcou vodou, pridáme bujón a udusíme domäkka. Zeleninu očistíme a pokrájame. Do udusenej ryže pridáme polovicu očistenej zeleniny, rozšľahané vajcia, ochutíme korením, majoránkou a vegetou. Zmes premiešame a vložíme ju do vymastenej zapekacej misy. Navrch pokladieme zvyšnú polovicu očistenej pokrájanej zeleniny, pokvapkáme olejom a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Porcie zapečenej ryže na tanieri pokvapkáme kečupom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.