Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie stehná na kapuste
Suroviny: 4 celé kuracie stehná, soľ, koreniie, 8 plátkov údenej slaninky, 1 cibuľa, olej, 1/2 kg kyslej kapusty, rasca, vegeta.
Postup: Umyté a osušené kuracie stehná osolíme, okoreníme a poobaľujeme plátkami slaninky. Na troche oleja speníme nadrobno nasekanú cibuľu a na nej pripravené obalené stehná z obidvoch strán prudko opečieme. Opečené stehná vyberieme a do výpeku pridáme scedenú kyslú kapustu. Posypeme ju rascou, trochou vegety a dobre premiešame. Potom kapustu prlozíme do pekáčika, podlejeme trochou vodya na kapustu uložíme opečené stehná. Vo vyhriatej rúre upečieme dozlatova. Počas pečenia podľa potreby podlievame horúcou vodou. Podávame s opekanými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.