Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cestoviny s fazuľovou omáčkou
Suroviny: 300 g cestovín (farfale alebo väčšie kolienka), 250 g suchej strakatej fazule, soľ, 1 cibuľa, 1 PL masti, 100 g údenej slaninky, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, niekoľko guličiek nového korenia, mleté čierne korenie, 2 dcl smotany, 1 PL hladkej múky, ocot, cukor, kečup.
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode, uvarené scedíme, pokvapkáme olejom a premiešame. Deň vopred namočenú fazuľu dáme do hrnca, zalejeme ju vodou osolíme, pridáme bobkový list, nové korenie a uvaríme skoro domäkka. Na troche masti oškvaríme na kocky pokrájanú slaninku, pridáme nasekanú cibuľu, opražíme a pridáme do fazule. Potom pridáme prelisovaný cesnak a dovaríme domäkka. Do smotany rozhabarkujeme hladkú múku, prelejeme ju do fazule aza občasného pomiešania necháme na slabšom ohni prevrieť. Fazuľu s omáčkou dochutíme octom, cukrom a rozdelíme na porcie cestovín. Porcie cestovín s fazuľovou omáčkou pokvapkáme na tanieri s kečupom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.