Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kysucká kapustnica
Suroviny: 200 g bravčového pliecka, 150 g kyslej kapusty, 2 dcl kapustnej šťavy, soľ, korenie, 1 bobkový list, 3-4 guličky nového korenia, majoránka, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, hrsť sušených húb, 100 g údenej klobásky.
Postup: Umyté mäso dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do polomäkka. Potom pridáme nasekanú cibuľu, ošúpaný cesnak, nové korenie, bobkový list a vopred namočené huby. Polievku dolejeme kapustnou šťavou a varíme asi 20 minút. Nakoniec do kapustnice vložíme poprekrajovanú kyslú kapustu, klobásu a uvaríme domäkka. Pred dovarením dochutíme majoránkou, mletým čiernym korením a odstavíme z ohňa.. Uvarené mäso aj klobásku pokrájame a vložíme naspäť do kapustnice. Podávame s chlebom a poprípade aj so zemiakmi vopred uvarenými v šupke.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.