Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Oškvarkové venčeky z lístkového cesta
Suroviny: 500 g lístkového cesta, 250 g oškvarkov, soľ, mletá rasca, hladká múka, 1 vajce.
Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 5 mm. Oškvarky pomelieme, ochutíme soľou, mletou rascou a dobre premiešame. Ochutené oškvarky rozotrieme na rozvaľkané cesto a poskladáme do kocky. Poskladané cesto znova rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a znova poskladáme. Postup zopakujeme ešte 2X a nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Formičkou z vlnovkovými okrajmi vykrajujeme z cesta venčeky a ukladáme ich na vodou opláchnutý plech. Hotové venčeky potrieme rozšľahaným vajíčkom a vo vyhriatej rúre na 180°C upečieme dozlatova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.