Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Námornícke rezne
Suroviny: 4 rezne z hovädzieho stehna (po 150 g), 50 g údenej slaninky, 3 PL hladkej múky, 2 PL masti, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, bobkový list, tymián, borievky, soľ, mleté čierne korenie, 1 dcl kyslej smotany, voda.
Postup: Hovädzie rezne prešpikujeme tenkými pásikmi slaninky, potom ich zľahka obalíme v múke a opečieme z obidvoch strán na horúcej masti. Opečené rezne vyberieme a odložíme na tanier. Na výpeku oškvaríme zvyšnú slaninku, pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocočky a orestujeme. K zelenine potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a necháme ju zapeniť. Tento zeleninový základ osolíme, pridáme koreniny, odložené opečené rezne a podlejeme trochou horúcej vody. Prikryté udusíme domäkka. Mäkké rezne vyberieme, do šťavy prilejeme zátrepku zo zvyšnej múky a kyslej smotany. Omáčku necháme prevrieť, precedíme a prelejeme ňou hotové rezne. Podávame s ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.