Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Čeburky
Suroviny: 400 g hrubej múky, 40 g masti, soľ, voda olej na vyprážanie. PLNKA: 150 g mletého pečeného bravčového mäsa, 100 g mletého vareného hovädzieho mäsa, (z polievky), 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie.
Postup: Do múky pridáme masť, vodu, osolíme a vypracujeme polotuhé cesto. Necháme ho 10 minút odpočinúť a potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 5 mm. Z pripraveného cesta vykrajujeme formičkou kolieska, ktoré naplníme plnku, preložíme cez polovicu a okraje popritískame. Hotové čeburky vypražíme na olejio dozlatista. Podávame s dusenou kyslou kapustou. PLNKA: Uvarené hovädzie mäso zomelieme, pridáme pomleté bravčové pečené mäso, najemno nasekanú alebo pomletú cibuľu, osolíme, okoreníme a doriedime mäsovým vývarom na hustejšiu kašu. Podľa možností môžeme použiť aj iné druhy tepeľne upraveného mäsa alebo pomleté mäkké údeniny.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.