Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šklbance s cibuľou
Suroviny: 600 g zemiakov, 150 g hrubej múky, 20 g masti na opekanie, 40 g masti, 1 väčšia cibuľa, soľ.
Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky z 2 tretín scedíme a zasypeme múkou. Dobre premiešame, prikryjeme a necháme na teplom mieste odstáť. Potom zemiakovo-múčnu hmotu vymiešame na hladké cesto. Z tohoto cesta pomocou lyžice namočenej v masti vykrajujeme šklbance. Povykrajované šklbance polejeme na masti opraženou cibuľou a môžeme posypať aj osoleným tvarohom alebo s bryndzou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.