Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Fašírky z ovsených vločiek
Suroviny: 100 g ovsených vločiek, 1 PL masti, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, strúhanka, hladká múka, 1 vajce, masť na vyprážanie, 3 dcl vody, soľ.
Postup: Do 3 dcl vriacej osolenej vody nasypeme ovsené vločky a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Kašu necháme vychladnúť. Na masti necháme speniť nadrobno nasekanú cibuľu, premiešame ju s vychladnutou kašou a pridáme prelisovaný cesnak, vajce a dohustíme strúhankou. zmes dobre premiešame a dochutíme soľou. Na pomúčenej doske tvarujeme z pripravenej hmoty malé fašírky, ktoré obaľujeme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Pripravené fašírky vypražíme na horúcej masti dočervena. podávame so zemiakovou kašou alebo s keľovým prívarkom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.