Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Zo surovín na halušky vymiešame stredne husté cesto. Z cesta pomocou lopárika alebo haluškovača nahádžeme do vriacej osolenej vody halušky a uvaríme. Uvarené halušky vyberieme a na sitku necháme odkvapať. Omáčka: V troche horúceho mlieka rozpustíme tavený syr, primiešame k nemu nastrúhaný tvrdý syr a syr Niva. Po zmäknutí syrov pridáme šľahačkovú smotanu a omáčku zahustíme solamylom, rozmiešaným v troške studenej vody. Omáčku necháme za stáleho miešania prevrieť. Hotovú omáčku môžeme podľa chuti dochutiť mletým bielym korením. Halušky polejeme syrovou omáčkou a podávame so zakysankou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.