Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiakové pirohy
Suroviny: 500 g krubej múky, soľ, voda, 500 g uvarených zemiakov, 50 g masti, 2 cibule, údená slaninka.
Postup: Múku osolíme, pridáme toľko vody, aby sme vypracovali obyčajné cesto ako na rezance. Vypracované cesto necháme 15 minút odpočinúť a potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm. Zemiaky uvaríme, scedíme, očistíme a pretrieme cez sito. (môžeme najemno postrúhať). Potom pridáme do zemiakov 1 najemno nasekanú cibuľu, ktorú sme opražili na troche masti. Zmes vymiešame, ochutíme soľou a premiešame. Zo zemiakovej hmoty kladieme pomocou lyžičky malé kôpky na jednu polovicu rozvaľkaného cesta. Poukladané kôpky prekryjeme druhou polovicou cesta, cesto okolo plnky popritláčame a radielkom povykrajujeme pirôžky. Povykrajované pirôžky uvaríme v osolenej vode. Uvarené vyberieme a necháme na sitku odkvapkať. Hotové pirôžky na tanieri polejeme nadrobno nasekanou opraženou cibuľkou. Môžeme podávať aj posypané s kocočkami opraženej slaninky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.