Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šišky z tvarohového cesta
Suroviny: 500 g jemného tvarohu, 200 g masla, 350 g práškového cukru, 450 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 PL mletej škorice, 1-2 žĺtka z vajca, masť a múka na vymazanie plechu.
Postup: Tvaroh a maslo dobre vymiešame, pridáme cukor a vymiešame dopenista. Potom postupne pridávame múku s kypriacim práškom a škoricou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré potom na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm. Z cesta vykrajujeme guľaté šišky a pokladieme ich na vymastený a múkou vysypaný plech..Stred každej šišky prstom jemne zatlačíme a urobíme jamku. Poukladané šišky na plechu potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200°C a pečieme až šišky jemne nezhnednú..Upečené šišky posypeme zmesou práškového a vaniľkového cukru. Do každej priehlbinky v šiške dáme kopček lekváru. podávame s čajom..Zvyšné cesto po vykrajovaní zroľujeme a pokrájame na 2 cm kúsky a upečieme na plechu ako čipsy...
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.