Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rezance s krupicou
Suroviny: 400 g hrubej múky, 60 g masti, 60 g detskej krupice, 1 vajce, voda, soľ.
Postup: Múku preosejeme, pridáme do nej vajce, osolíme a pridávame toľko vody, aby sme vypracovali tuhšie cesto. Hotové cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Vyvaľkané cesto dobre pomúčime, pokrájame na 6 cm široké pásy a tie poukladáme na seba. Potom ostrým nožom nakrájame asi 3 mm široké rezance. Nakrájané rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode. Uvarené rezance vyberieme sitkom, prepláchneme ich vlažnou vodou a necháme dobre odkvapkať. Na masti opražíme detskú krupicu doružova, podlejeme ju asi 1 dcl vriacej vody a necháme podusiť. Podusená krupica napučí a pekne zmäkne. Pripravenú krupicu zmiešame s uvarenými rezancami a podávame posypané s cukrom alebo posolené.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.