Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapekané rezance (Rákot slíže)
Suroviny: 400 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, voda, 20 g masla, 150 g lekváru, 100 g mletých vlašských orechov alebo mletého maku, 20 g masla na pokvapkanie, 50 g práškového cukru, maslo na vymastenie pekáča.
Postup: Z múky, vajca, soli a vody vypracujeme rezancové cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme, pokrájame na pásy, pokladieme ich na seba a nakrájame na rezance. Rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode, uvarené sitkom vyberieme, opláchneme a pomastíme maslom. Hotové rezance rozdelíme na 3 diely. Jeden diel rezancov urovnáme naspodok vymasteného pekáča, potrieme polovicou lekváru, posypeme polovicou orechov alebo maku a dáme ďaľšiu vrstvu rezancov. Zase potrieme zvyšným lekvárom, posypeme zvyšnými orechami a posypeme práškovým cukrom. Nakoniec dáme poslednú vrstvu rezancov, polejeme rozpusteným maslom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Porcie zapečených rezancov posypeme práškovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.