Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kapustové pagáče
Suroviny: 400 g hlávkovej kapusty, 120 g zemiakov, 20 g kvasníc, 1 PL cukru, 400 g polohrubej múky, 80 g masti, 1 žĺtok, 2 dcl mlieka, soľ, korenie.
Postup: Z múky, kvasníc- rozmiešaných vo vlažnom mlieku, žĺtka, soli, cukru a pretlačených uvarených zemiakov vypracujeme tuhé cesto. Do vypracovaného cesta zamiesime nadrobno nasekanú kapustu, ochutenú mletým čiernym korením. Pridaním kapusty cesto trocha zredne a následne ho necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme guľaté pagáčiky, ktoré necháme znova podkysnúť. Nakoniec ich vypražíme na masti doružova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.