Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Mäsové frikadelky s horčicovou omáčkou
Suroviny: 600 g mletého bravčového mäsa, strúhanka, 2 vajcia, soľ, korenie, majoránka, 1 malá cibuľa, 5-6 strúčikov cesnaku, olej. NA OMÁČKU: 2 PL masla, 50 g hladkej múky, plnotučná horčica, kyslá smotana, soľ, citrónová šťava, 3/4 L vody.
Postup: Mäso dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, majoránku podľa chuti a dobre premiešame. Zahustíme strúhankou a znova premiešame. Zo zmesi vytvarujeme guľky a vypražíme ich na oleji zo všetkych strán dočervena. OMÁČKA: na masle opražíme dozlatista múku, zalejeme ju studenou vodou, premiešame, osolíme a necháme prevariť. Potom pridáme horčicu, zjemníme smotanou a dochutíme citrónovou šťavou. Už nevaríme! Frikadelky podávame poliate s omáčkou s opekanými zemiakmi, posypanými nasekanou pažítkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.