Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jemný mletý biftek
Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa- (z pliecka),1 vajce, 1 PL vody, 1 cibuľa, 40 g masla, 40 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.
Postup: Umyté mäso pokrájame na kúsky a zomelieme najemno. K mletému ,mäsu pridáme vajce, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, za lyžicu vody a vymiešame na jemnú hmotu. (fáš). Z tejto hmoty tvoríme bifteky veľkosti dlane a obaľujeme ich v hladkej múke. Pripravené bifteky opečieme prudko na rozpálenom masla z každej strany asi po 4 minúty. Opečené bifteky podlejeme trochou vody a necháme ich prikryté podusiť. Podávame s opekanými zemiakmi a hlávkovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.