Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Lievančeky s lekvárom
Suroviny: 400 g polohrubej múky, 20 g kvasníc, 2 PL cukru, štipka soli, 1 vajce, 1/2 L mlieka, 150 g ovocného lekváru, 30 g škoricového cukru, olej.
Postup: Múku preosejeme, pridáme do nej rozmrvené kvasnice, cukor, štipku soli, vajce a vlažné mlieko. Vymiešame hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Cesto má byť hustejšie ako na palacinky! Z cesta pečieme na horúcej, olejom pomastenej panvici-dolkárni lievančeky. Upečené lievančeky ponatierame lekvárom a pospájame po dva kusy ku sebe. Hotové lievančeky posypeme škoricovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.