Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Lahôdkový jablčník
Suroviny: 200 g polohrubej múky, 200 g kryštáľového cukru, 4 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 dcl oleja, 1 dcl vody. PLNKA: 1 kg jabĺk, 2 balíčky prášku "zlatý klas", 4 PL kryštáľového cukru, 3 dcl vody.
Postup: CESTO: vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do penista. Pomaly pridávame olej, vodu a nakoniec primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. PLNKA: jabĺčka očistíme a postruháme do hlbšieho hrnca. V 300 ml vody rozmiešame prášky "zlatý klas", cukor a spolu s jablkami uvaríme na kašu. Necháme schladiť a ešte vlažnú plnku rozotrieme na upečený piškót. Dáme zatuhnúť do chladničky. Napokon koláč pokrájame na obdĺžníkové rezy a ozdobíme ich šľahačkou a grankom. Môj tip na vylepšenie: Upečený piškót pred nanesením jablčnej plnky potrieť nejakým ovocným džemom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.