Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie filety v balsamico omáčke...recept 5*
Suroviny: 4 kuracie filety z prsíčok, soľ, korenie, 4 PL olivového oleja, viazanička mladej cibuľky, 1 kg čerstvých šampiňónov, 1/2 L hydinového vývaru (z kocky), 3 PL tekutého medu, 5 PL balzamicového octu, stužovač omáčky-(Mondamín alebo Solamyl.)
Postup: Mäso opláchneme, osušíme obrúskom a okoreníme z obidvoch strán. Pripravené filety opekáme na horúcom oleji asi 15 minút. Cibuľku posekáme na kúsky a šampiňóny rozkrájame na štvrtinky. Opečené filety vyberieme a odložíme na teplé miesto. Na výpeku restujeme pripravenú cibuľku a šampiňóny asi 5 minút. Potom pridáme do tejto zmesi med, balzamiko, vývar a spolu všetko prevaríme. Nakoniec túto omášku zahustíme stužovačom omáčky a dochutíme korením a soľou. Filety na tanieri polejeme uvarenou balzamico omáčkou so šampiňónmi a podávame s dusenou ryžou a kompótom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.