Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzie stehno po rusky
Suroviny: 1/2 kg hovädzieho mäsa zo stehna, 2 PL masti, 25 g údenej slaninky, 1 menšia mrkva, kúsok zeleru, menší petržlen, 1 cibuľa, 3 PL hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, soľ, korenie, ocot, horčica, 1 maličká konzerva sterilizovaných šampiňónov.
Postup: Mäso opláchneme, osušíme a prešpikujeme pásikmi údenej slaninky. Pripravené mäso prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenej masti. Opečené mäso vyberieme a odložíme. Na výpeku orestujeme nasekanú cibuľu a na malé kocočky pokrájanú zeleninu. Opečené mäso a orestovanú zeleninu preložíme do kastróla, osolíme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou. Pridáme troška octu a prikryté udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme smotanou, do ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku. Pridáme horčicu, premiešame a necháme na slabom ohni povariť. Hotovú omáčku pretrieme cez sito a do precedenej pridáme pokrájané šampiňóny. Mäso pokrájame na plátky, polejeme omáčkou a podávame s ryžou alebo s cestovinou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.