Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zakáľačková polievka
Suroviny: 100 g mletého bravčového mäsa, 2 PL masti, 1 veľká cibuľa, 50 g jačmenných krúp, soľ, korenie, majoránka, 2-3 strúčiky cesnaku. Podľa chuti a dostupnosti 2 dcl bravčovej krvy.(Krv nie je podmienkou.)
Postup: Na horúcej masti orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme mleté bravčové mäso a chvíľu restujeme. Potom pridáme umyté krúpy, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Pred dovarením do polievky pridáme rozotretý cesnak, osolíme, okoreníme, dochutíme majoránkou a kto má-ten môže do polievky pridať 2 dcl bravčovej krvy. Necháme povariť a podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.