Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablkový koláč v tvare torty
Suroviny: CESTO: 280 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 1 vrecúško kypriaceho prášku, trocha nastrúhanej citrónovej kôry, 200 g masla, 2 žĺtky. NÁPLŇ: 1/2 kg ošúpaných a na tenké plátky pokrájaných jabĺk, 40 g hrozienok, 20 g cukru, 30 g mandľových lupienkov, 1 vajce na potretie koláča.
Postup: Suroviny na cesto spolu spracujeme a vymiesime vláčne cesto. Cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát a podľa tortovej formy vykrojíme z neho kruh. Tento kruh cesta uložíme do tortovej formy, boky vyložíme rovnako hrubím cestom a formu naplníme náplňou. Potom zo zvyšného cesta vytvoríme zase kruh, ktorým všetko vo forme prikryjeme. Okraje cesta popritláčame k sebe. Koláč z formy opatrne vyberieme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch koláča potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľovými lupienkami a dáme upiecť vo vyhriatej rúre dozlatista.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.