Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Nakladaná zelenina s hroznom /recept kolka24/
Suroviny: 3-4 hlávky kapusty, 2 hlávky karfiolu, 2 cibule, 6 paprík PCR, (môžu byť aj farebné papriky), asi 1 kg veľkých hroznových bobúľ. NÁLEV: 4 L vody, 1,2 L octu, 90 dkg cukru, 2 vrecúška nakladača zeleniny (ZEKO ap.) 2 čl bielidla.
Postup: 1 hlávku kapusty pokrájame na osminky a ostatnú nakrájame na rezance. Karfiól rozoberieme na ružičky, cibuľu a papriky pokrájame na rezance. Všetku pokrájanú zeleninu premiešame spolu s hroznom a nalozíme do pohárov. Mierne pritisneme a zalejeme studeným nálevom. Poháre uzavrieme a na tmavom mieste necháme postáť 4-5 týždňov. Potom môžeme začať postupne konzumovať. Nakladať môžeme aj do veľkých pohárov alebo do kameninového súdka. NÁLEV: 4 L vody dáme uvariť spolu s cukrom, octom a nakladačom zeleniny. Potom nálev necháme schladiť a primiešame do neho za 2 zarovnané čL bieliaceho prášku. (pyrosyričitan sodný)
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.