Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Na rozpálenom tuku opražíme do ružova nadrobno pokrájanú cibuľu, zamiešame papriku, trochu zalejeme vriacou vodou, vložíme umyté baranie mäso pokrájané na kocky, posolíme, okoreníme, pridáme paradajky pokrájané na kolieska a dusíme pod pokrievkou. Keď je mäso napoly mäkké , odoberiemedo čistej rajničky časť šťavy, zasypeme múkou opraženou do červena, zalejeme vlažnou vodou a varíme, kým nezačne hustnúť. K napoly udusenému mäsu pridáme prepláchnutú ryžu, zalejeme vriacou vodou, prisolíme, necháme bez miešania prevariť, prikryjeme pokrievkou a udusíme v rúre do mäkka. Ryža sa nesmie lepiť. Hotový pilaf rozmiešame, urovnáme na misu, posypeme strúhaným parmezánom a okolo nalejeme zahustenú šťavu. Nikde je zvykom hotovým pilafom naplniť šálku a podávať ho vyklopený na teplom tanieri.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.