Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Umyté baranie mäso pokrájame na rezne, naklepeme a opečieme na rozpálenej masti. Na zvyšku masti opražíme cibuľu, pridáme pokrájanú údenú slaninu, zalejeme vodou, vložíme rezne a dusíme do mäkka. Mäkké vyberieme, šťavu zaprášime múkou, popražíme, zamiešame paradajkový pretlak, prilejem vody a všetko dobre povaríme. Potom šťavu prepasírujeme a podlejem ňou rezne na tanieri. Ozdobíme ich brusnicami a postrúhaný syrom.
Podávame so zemiakmi .
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.