Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Baranie mäso popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a posypeme majoránom. Na masti opražíme pokrájanú, očistenú koreňovú zeleninu, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list, pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania prikryté dusíme až do zmäknutia. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, dobre povaríme, prepasírujeme a na koniec prilejeme víno. Hotovou šťavou polejeme pokrájané mäso.
Podávame so zemiakmi, s knedlou, ryžou alebo cestovinou.
/keď nemám baraninu , robím to z hovädzieho/
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.