Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Baranie s ryžou na srbský spôsob.
Suroviny: 400g baraniny, 2 lyžice oleja, 1 veľká cibuľa, vývar z mäsa alebo z kocky, 1 bobkový list, 200g ryže, červená sladká paprika mletá, 2 rajčiaky, zelená petržlenová vňať, soľ
Postup: Mäso pokrájame na kocky a s pokrájanou cibuľou v oleji popražíme. Po chvíli pridáme vývar a povaríme asi 1 hodinu. Pridáme umytú predvarenú ryžu a len na chvíľu spolu povaríme. Dusíme ešte chvíľu pod pokrievkou, dosolíme, pridáme papriku, ozdobíme štvrtkami rajčiakov a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Podávame so šalátmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.