Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cassis z čiernych ríbezlí ( recept od rodiny z Francie)
Suroviny: 100 g čerstvých čiernych ríbezlí, 4-5 čerstvých listov z čiernych ríbezlí, 1 dcl 40% alkoholu- (vodka), kúsok celej škorice, 1 voňavý klinček. Na cukrovo-vínny sirup: 300 g kryštáľového cukru, 1,5 dcl červeného vína.
Postup: Očistené a umyté ríbezle dáme do zavareninového pohára spolu s ríbezľovými listami. Pridáme celú škoricu, klinček a zalejeme alkoholom. Pohár zakryjeme pergamenoma previažeme. Necháme stáť 2 mesiace a viac...až do 1 roka. Takto odstátu zmes obsah pohára prelisujeme a prefiltrujeme cez obrúsok. Mali by sme získať asi 2,25 dcl šťavy. Cukor a víno prevaríme do zhustnutia na sirup, do ktorého prilejeme vylisovanú ríbezľovú šťavu. Necháme spolu krátko povariť a znova prefiltrujeme. Hotový likér nalejeme do fliaš...
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.