Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapekané cestoviny /recept od Pirulka36/
Suroviny: 500 g cestovín, 100 g šunky, 50 g Oravskej slaninky, 100 g čerstvých šampiňónov, 1 cibuľa, 1 malá hlávka brokolice, soľ, korenie, vegeta, muškátový oriešok, 1 pohárik smotany, 4 vajcia, 100 g strúhaného syra, olej.
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode a uvarené scedíme. Na troške oleja opražíme na kocočky pokrájanú slaninku, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a dochutíme vegetou. Necháme chvíľu podusiť. Brokolicu rozoberieme na ružičky a krátko sparíme v horúcej vode. Uvarené cestoviny dáme do vymasteného pekáča, pridáme zmes podusených šampíňónov, sparené ružičky brokolice a posypeme na kocočky pokrájanou šunkou. Vajíčka rozšľaháme so smotanou, pridáme polovicu strúhaného syra, dochutíme vegetou, troškou korenia a štipkou muškátového orieška. Nalejeme na cestoviny v pekáči a povrch posypeme zvyšným strúhaným syrom. Pekáč s cestovinami prikryjeme (alobalom) a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút. Potom alobal odstránime a ešte zapečieme odokryté asi 5 minút-dozlatista.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.