Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
DIA roštenka
Suroviny: 400g hovädzej roštenky, 4 PL oleja, soľ, korenie, 100 g masla, 1 PL hladkej múky, 1 cibuľa. ENERGETICKÁ HODNOTA / porcia: 1938 KJ, sacharidy:6 g, tuky:35 g, bielkoviny:31 g.
Postup: Mäso nakrájame na hrubšie plátky, jemne ho naklepeme a okraje ponarezujeme. Pripravené mäso solíme, okoreníme a opečieme prudko z obidvoch strán na horúcom oleji. Opečené mäso vyberieme a preložíme do kastróla. Na výpeku z mäsa osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu dozlatista a odložíme bokom. Na troške oleja upražíme zápražku z múky, opraženú zalejeme studenou vodou, premiešame, pridáme maslo a necháme prevrieť. Maslovú zápražku prelejeme na mäso a prikryté udusíme domäkka. Udusené roštenky polejeme opraženou cibuľou a podávame s ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.