Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
DIA jablkový závin
Suroviny: 1 balenie lístkového cesta, 300 g ošúpaných jabĺk, škorica, umelé sladidlo podľa chuti, 1/4 vajca na potretie závinu. ENERGETICKÁ HODNOTA/porcia: 682 KJ, sacharidy 28 g, tuky:3,7 g, bielkoviny:4,6 g.
Postup: Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát. Polovičku vyvaľkaného plátu posypeme nahrubo nastrúhanými jablkami, poprášime mletou škoricou a pridáme pár kvapiek sladidla. Naplnené cesto zvinieme do závinu a uložíme ho na pomastený plech. Závin potrieme zľahka žĺtkom z vajca a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Počas pečenia povrch závinu pár krát potrieme mliekom, do ktorého sme pridali pár kvapiek umelého sladidla.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.