Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pikantné plnené kuracie prsia
Suroviny: 800 g kuracích prsíčok, soľ, olej, zmes korenia na kurča, čilí omáčka,100 g tvrdého syra, 100 g šunky, 4 dcl sladkej smotany, 150 g sterilizovaných rajčín, 2 hrste čerstvých byliniek (petržlenová vňať, bazalka, pažítka), 150 g listového špenátu, oriešok masla.
Postup: Kuracie prsia rozkrojíme na polovičky, ale nedokrojíme!! Potom ich zľahka cez fóliu naklepeme. Rozprestreté naklepané prsíčka osolíme, okoreníme korením na kurča a pokvapkáme čilí omáčkou. Potom na jednu polovicu každej porcie položíme plátok šunky, sparené listy špenátu a prikryjeme plátkom syra. Naplnené prekryjeme druhou polovicou mäsa, zopneme ihlou a opečieme na horúcom oleji z každej strany 2-3 minúty. K opečeným prsíčkam pridáme sterilizované rajčiny, smotanu a prikryté udusíme domäkka. Nakoniec pridáme najemno nasekané bylinky, oriešok masla a posolíme podľa chuti. Z hotových prsíčok odstránime ihlu a podávame. Každú porciu rozkrojíme šikmím rezom, polejeme omáčkou a podávame s ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.