Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Medajlónky s gaštanovou omáčkou
Suroviny: 800 g bravčového karé, 350 g jedlých gaštanov, 350 g cukety, 1/2 dcl koňaku (brandy), 50 mL šľahačkovej smotany, 1 PL masla, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie.
Postup: Z bravčového mäsa nakrájame medajlónky, vysoké asi 4 cm. Gaštany uvaríme, ošúpeme a rozmixujeme spolu s 1/2 dcl olivového oleja. (Môžeme použiť aj pečené gaštany.) Cuketu ošúpeme a nakrájame z nej tenučké plátky. (pomôžeme si škrabkou na zemiaky) Nakrájané plátky cukety orestujemena horúcom olivovom oleji a jemne osolíme. Na vymastenej rozpálenej panvici prudko orestujeme bravčové medajlónky a počas opekania ich často obraciame. Opečené medajlónky osolíme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme 1 PL masla, koňak a rozmixované gaštany. Zmes prehrejeme, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Omáčku dochutíme, soľou a korením. Medajlónky prelejeme omáčkou a podávame s orestovanými cuketovými plátkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.