Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Domáce ochucovadlo (bujón)
Suroviny: Základný recept: 150 g cibule, 100 g mrkvy, 50 g petržlenu, 50 g zeleru, 150 g rajčín, zelená petržlenová vňať, 40 g morskej soli.
Postup: Cibuľu a koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame na kúsky a rozmixujeme spolu s rajčinami. Pridáme nadrobnučko nasekanú petržlenovú vňať, soľ a premiešame. Zmes nalejeme na hlbší plech vyložený papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 80°C zmes sušíme asi 7-8 hodín. Vysušenú zmes znova najemno rozmixujeme a uložíme do pohárov. K základnému receptu pridáme niekoľko strúčikov cesnaku, tymian, oregáno a rozmarín, spolu rozmixujeme a získame STREDOMORSKÝ bujón, Ak ho chceme mať pikantný, pridáme maličkú čilí papričku alebo feferónku. Do LESNÍCKEHO bujóńu pridáme k základnému bujónu sušené rozmixované alebo podrvené huby. Do MAĎARSKÉHO zase použijeme k základnému bujónu mletú červenú papriku alebo zmes paprík. (sladká a pálivá). Ochucujeme jedlá ako normálnou vegetou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.