Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šípková omáčka ľahko a rýchlo
Suroviny: 80 dkg masla, 4 PL hladkej múky, 1/4 čL mletej škorice, niekoľko voňavých klinčekov, 3/4 L studenej vody, 4 Pl šípkového lekváru, soľ, korenie.
Postup: Na masle upražíme z múky svetlú zápražku, upraženú rozriedime studenou vodou a dobre premiešame. Pridáme voňavé klinčeky, škoricu, šípkový lekvár -(rozmiešaný s troškou vlažnej vody) a necháme za častého miešania variť asi 15 minút. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Omáčku podávame k divine, k hovädziemu mäsu na spôsob diviny a k jahňacine. AKo príloha je vhodná knedľa.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.