Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šípková omáčka ku zverine
Suroviny: 1/8 L červeného vína, 3 PL šípkového pretlaku, 3 PL rajčinového pretlaku, mleté čierne korenie, soľ, klinčeky, šťava z 1/2 citróna, 1/8 L sladkej smotany, štipka mletej škorice, cukor podľa chuti.
Postup:1./ Šípky očistíme, uvaríme a vypasírujeme z nich šťavu. Do šťavy pridáme trocha cukru a varením šťavu zahustíme na pretlak. Dáme do pohárov a zasterilizujeme./ 2. Víno prevaríme s klinčekami, pridáme šípkový pretlak, rajčinový pretlak a necháme na slabom ohni povariť. Potom osolíme, okoreníme, pridáme štipku škorice a osladíme podľa chuti. Omáčku zalejeme smotanou a ešte povaríme asi 5 minút. Nakoniec hotovú omáčku dochutíme citrónovou šťavou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.