Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ríbezľová omáčka
Suroviny: 1/2 L mäsového vývaru (môže byť z kocky), 6 PL čerstvých červených ríbezlí, /alebo 3-4 PL zaváraných ríbezlí, 1 žĺtok, 30 g hladkej múky, 30 g masla, 120 g cukru (pokiaľ použijeme zavárané osladené ríbezle tak cukor omedzíme), 1 malý kelímok bieleho jogurtu.
Postup: Na masle z múky upražíme svetlú zápražku. Vo vývare prevaríme ríbezle, potom ich prepasírujeme cez sito a zahustíme maslovou zápražkou. Podľa potreby omáčku doriedime, dochutíme cukrom. Nakoniec do omáčky pridáme jogutr, doktorého sme zašľahali žĺtok a dobre premiešame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.