Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Štefánska hovädzia pečeň
Suroviny: 600 g hovädzieho zadného mäsa, 50 g masti, 1 väčšia cibuľa, 3 vajcia, 2 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, horčica.
Postup: Mäso opláchneme, osušíme a narežeme do neho otvor po smere vlákien. Mäso v otvore osolíme, okoreníme a potrieme horčicou, Potom do otvoru v mäse vopcháme ošúpané natvrdo uvarené vajcia (celé) a otvor zopneme špáradlami. Naplnené mäso potom prudko opečieme na horúcej masti zo všetkych strán. Pridáme k nemu nahrubšie nasekanú cibuľu, krátko spolu opražíme, posolíme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou. Prikryté udusíme takmer domäkka. Pred dokončením dáme odokryté mäso dopiecť do horúcej rúry. Mäkké mäso vyberieme, odstránime špáradlá a nakrájame ho na asi 1 cm hrubé plátky. Šťavu zahustíme múkou, necháme povariť a prelejeme ňou porcie mäsa. Štefánsku podávame s ryžou a kyslou uhorkou alebo s čalamádou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.