Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzia roštenka na víne
Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa-roštenky, 20 g údenej slaninky, 3 PL masti, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 cibuľa, 1 PL rajčinového pretlaku, citrónová kôra a šťava, 2 PL hladkej múky, niekoľko guličiek čierneho aj nového korenia, 2 bobkové listy, 1 dcl červeného vína, soľ, 1 PL cukru.
Postup: Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Na horúcej masti mäso opečieme zo všetkych strán. Opečené mäso vyberieme a odložíme bokom. Do výpeku dáme opražiť na kocky pokrájanú slaninku, pridáme nahrubo nasekanú cibuľu, na kocočky pokrájanú zeleninu a spolu orestujeme. Potom pridáme koreniny, citrónovú kôru, pretlak rozriedený trochou vody, osolíme a vložíme naspäť opečené mäso. Prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame podľa potreby horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme nasucho opraženou múkou, pridáme citrónovú šťavu, víno, podľa chuti osladíme a necháme krátko prevariť. Prevarenú šťavu precedíme na pokrájané mäso. Podávame s cestovinami alebo s ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.