Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Burgundská hovädzia pečienka
Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa zo stehna, 2 PL masti, 40 g údenej slaninky, 1 mrkva, 1 prtržlen, 1 väčšia cibuľa, 20 g rajčinového pretlaku, 2 PL hladkej múky, 1/2 PL cukru, 1 dcl červeného vína, citrónová kôra, ocot, soľ, korenie, borievky, tymian, 30 g brusníc (kompót).
Postup: Na masti orestujeme na kocočky pokrájanú zeleninu, pridáme nasekanú cibuľu a necháme ju zapeniť. Potom pridáme mäso prešpikované pásikmi slaninky, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak, niekoľko guličiek borievok, štipku tymianu a podlejeme vodou. Prikryté udusíme skoro domäkka. Takmer mäkké mäso dopečieme odokryté v horúcej rúre. Po upečení mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou, prevaríme a pretrieme cez sito. Do uvarenej šťavy pridáme brusnice, dochutíme citrónovou šťavou, vínom a poprípade prisladíme. Na plátky pokrájané mäso prelievame šťavou a podávame s knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.