Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené zemiaky
Suroviny: 8 väčších zemiakov, 1/2 kg tvarohu, soľ, 1 žĺtok, čerstvý kôpor.
Postup: Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Uvarené zemiaky necháme schladiť, potom ich prekrojíme po dĺžke na polovice a vnútrajšok opatrne čiastočne vydlabeme. Vydlabané zemiaky naplníme plnkou. PLNKA: Vydlabanú časť zo zemiakov zmiešame s tvarohom, žĺtkom osolíme a zmes premiešame. Pridáme najemno nasekaný kôpor a premiešame. Naplnené polovičky zemiakov poukladáme na vymastený plech a zapečieme v horúcej rúre. Podávame so zakysankou alebo s cmarom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.