Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzia roláda
Suroviny: 1/2 kg hovädzieho mäsa zo stehna, 60 g masti, 1 cibuľa, soľ. NA PLNKU: 20 g ryže, 40 g hrášku, 1 vajce, 50 g šunkovej salámy, 1 PL hladkej múky, soľ, korenie.
Postup: Mäso rozkrojíme na veľký plát a naklepeme z obidvoch strán. Naklepaný plát mäsa osolíme, naplníme plnkou, stočíme do rolády a previažeme hrubou niťou. Roládu opečieme zo všetkych strán na horúcej masti. Pridáme nasekanú cibuľu, spolu opražíme a podlejeme vodou. Prikryté udusíme domäkka: PLNKA: Umytú ryžu osmažíme na troche masti, osolíme, zalejeme vodou a udusíme do polomäkka. Potom pridáme hrášok a spolu dodusíme domäkka. Salámu nasekáme na kocočky, opečieme na masti, pridáme vajce, premiešame a upražíme na praženicu. Praženicu zmiešame s ryžou a dochutíme soľou a korením. Mäkké udusené mäso vyberieme, nite odstránime a pokrájame na hrubšie plátky. Nakrájané mäso prelejeme šťavou a podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.