Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hubárska roštenka
Suroviny: 1/2 kg mäsa z hovädzej roštenky, 2 PL masti, 1 cibuľa, 50 g čerstvých húb, 40 g rajčionového pretlaku, 1 PL hladkej múky, 1/2 dcl červeného vína, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku.
Postup: Z mäsa nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme ich prudko z obidvoch strán na horúcej masti. Opečené mäso vyberieme a odložíme bokom. Na výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, na plátky pokrájané huby, podlejeme trochou vody, pridáme pretlak, rozotretý cesnak a na tento základ dáme opečenné mäso. Prikryté udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prilejeme víno a necháme prevariť. Hotovú šťavu prelievame na roštenky a podávame s ryžou alebo s cestovinou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.