Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zbojnícka pečeň
Suroviny: 250 g bravčového mäsa, 150 g bravčovej pečene, 100 g údenej klobásky, 50 g údenej prerastenej slaninky, 2 cibule, 1 PL hladkej múky, soľ, korenie.
Postup: Z mäsa, pečene, klobásky, slaninky a cibule nakrájame približne rovnaké plátky. Pripravené suroviny striedavo napichujeme na špajle. Potom takto pripravené ražníky osolíme, okoreníme a dáme na pekáč. Podlejeme ich trochou horúcej vody a v horúcej rúre za občasného podlievania a polievania výpekom upečieme domäkka. Keď je mäso mäkké tak ražníky vyberieme, výpek zahustíme múkopu a prevaríme. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi a porcie polejeme vypečenou šťavou. Obložíme zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.